MÜZİKOLOJİ BÖLÜM BAŞKAN DR. ÖĞR. ÜYESİ M.SADIK DOĞAN'DAN ARAMIZA YENİ KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZE MESAJ

 

ADYÜ Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü ailesine yeni katılan değerli öğrencilerimiz,

Devlet Konservatuvarı, Adıyaman Üniversitesi’nin bilimin her alanında süregelen gelişim azmini müzik bilimi alanında da üstlenerek, en güncel eğitim-öğretim metotlarının kullanıldığı bir yapı içerisinde, dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemiz ve dünyadaki müzik kültürünü yeni kuşaklara aktarabilecek; çağımızda bilimler arası bütünleşmeyi sağlamak amacı ile müzik bilimini multidisipliner olarak değerlendirerek, çağdaş ve uluslararası düzeyde eğitim vermeyi hedefleyen bir birimdir. ADYÜ Devlet Konservatuvarı bünyesinde yer alan Müzikoloji Bölümü, dünyadaki gelişmelere paralel olarak; doğal gelişim, değişim ve küreselleşen yaşam içinde, bilimsel ve araştırmacı kişiliği ile liderlik niteliklerine sahip, yaratıcı müzik bilimcileri yetiştirmeyi misyon edinmektedir.

Genel anlamda Müzikoloji; araştırmaya, veri toplamaya ve toplanan verileri bilimsel metotlarla değerlendirmeye dayalı bir alandır ve kısaca, müziğin bilimsel tarafıdır. Sadece müzikal tecrübe ve değerlere değil, bu değerler hakkında bilinen ve düşünülen her şeyin bir araştırmaya dayalı olarak, bir disiplin içerisinde uygulanan bilimsel metotlarla açıklanmasıdır. 19. yüzyılda çalışma prensiplerini ortaya koyarak gelişmeye başlayan Müzikoloji, dünyada ancak 20. Yüzyılın başlarından itibaren yaygın bir şekilde kurumsallaşabilmiştir. 21. Yüzyıla girdiğimiz günümüzde ise gelişen, değişen ve aynı zamanda küreselleşen sosyokültürel ortamda Müzikolojinin çalışma sahası daha da belirgin hale gelmiştir. Bu bağlamda, farklı çalışma alan ve alt alanları ortaya çıkmış ve müzikologların branşlaşma konuları da aynı paralel de artmıştır. Müzikoloji alanında branşlaşmış ve bilimsel yetkinliğe erişmiş her birey toplumumuz için önem arz etmektedir. Bu nedenle, sizlerden beklentimiz çalışkan bir milletin evladı olarak üstünüze düşen görevleri ve almanız gereken eğitimi en üst düzeyde içselleştirmenizdir. Sizlerin üstün gayretleri ile bölümümüz bilimsel ve kurumsal anlamda daha da güçlenecek ve emin adımlarla yol alacaktır. Bu hususlarda sizlere güvenimiz tamdır.

Aramıza katılmış olmanızın verdiği mutluluk ve memnuniyet ile hepinize hoş geldiniz diyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum…

 

        Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sadık DOĞAN

          Müzikoloji Bölüm Başkanı

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.