BAŞSAĞLIĞI

BAŞIMIZ SAĞOLSUN....

Prof.Dr. Kadir Karkın’ın vefatı bizleri derinden üzmüştür. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli Karkın ailesine, yakınlarına ve üniversite camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

Müzik camiasının duayenlerinden olan Prof. Dr. Kadir Karkın  hocamız, müzik eğitimimize çok uzun yıllar hizmet vermiş değerli bir şahsiyet olarak Anadolu’da müziği yeşertmiş, Eğitim Fakülteleri ve çeşitli müzik kurumlarında kurucu rol ile görev almış, müzik sevgisini ve eğitimini toprağa dikmiş bir sanatçıdır”.

Emekli olmadan önce, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ve Devlet Konseratuvar'ını kuran ve bu fakültenin kurucu dekanlığını yapan Prof. Dr. Kadir Karkın’, Mersin’in Erdemli ilçesinde  yaşıyordu. 76 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Karkın evli ve iki çocuk babasıydı.

Prof. Dr. Kadir Karkın kimdir?

1944 yılında doğan Prof. Dr. Kadir Karkın Düziçi Öğretmen Okulu’nu bitirdi. 1960 yılında Çapa Öğretmen okulu Müzik Seminerleri’nde Ekrem Zeki ün, Halil bedii Yönetken ve Tahir Sevenay’ın öğrencisi olarak müzik eğitimini ilerletti.

1970 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü’nü bitiren Kadir Karkın, eğitimcilik hayatına, köy okullarında başladı. 1973 yılında Sinop Kız Öğretmen Okulu’na atanan Karkın, bu okuldaki 5 yıllık eğitim hizmetinden sonra İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü’ne atandı ve bir süre sonra bu okulda müzik bölümü başkanlığına getirildi.

Sanatta yeterlilik sınavını 1986’da, yardımcı doçentlik sınavını ise 1987 yılında veren Kadir Karkın, 1988 yılında müzik alanındaki özgün akademik çalışmaları ile doçentlik unvanını aldı.

İnönü Üniversitesi’nde 1989 yılında Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nün kuruculuğunu üstlenen Kadir Karkın, 1994 yılında Bolu – Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde profesör unvanını aldı. Bu üniversitede Müzik Öğretmenliği bölümünü kuran Prof. Dr. Kadir Karkın, 2005 yılında İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi kurucu dekanlığını üstlendi.

Emekli olmadan önce, Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni de kuran Prof. Dr. Kadir Karkın, çok sayıda ulusal ve uluslararası konseri yönetti.