Konservatuvardan Haberler

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Vefatının 79. Yılında Üniversitemizde Anıldı

14.11.2017

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde Üniversitemizde düzenlenen programla anıldı.

Atatürk'ü Anma Programı, Üniversitemiz Atatürk Anıtına saat dokuzu beş geçe çelenk konulmasıyla başladı. Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Hasan SOLMAZ ve Prof. Dr. Ali AYDIN ile Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet KAYGUSUZOĞLU ve Üniversitemizin akademik ve idari çalışanları ile öğrencilerimizin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda devam etti.

Rektörlük Konferans Salonundaki programa Adıyaman Valisi Nurullah Naci KALKANCI, Garnizon Komutanı Albay Davut KULALAR, Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev KUTLU, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih KARABACAK, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet YENER, İdare Mahkemesi Başkanı Alper ERGÜDER, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, il protokolünün diğer üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Üniversitemizin akademik ve idari çalışanları, subay ve astsubaylar, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri ile öğrenciler katıldı.

Devlet Konservatuvarından Oratoryo

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı tarafından oratoryo gösterimi yapıldı. Şefliğini Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan BAŞ'ın yaptığı ve piyanoyu Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç Dr. Barış TOPTAŞ'ın çaldığı oratoryoda Devlet Konservatuvarı öğrencileri eserleri seslendirdi.

Oratoryo sonunda ilimiz Valisi Nurullah Naci KALKANCI tarafından konuşmacılar Doç. Dr. Nevzat ARTUÇ, Yrd. Doç. Dr. Metin KOPAR, Yrd. Doç. Dr. Salhadin GÖK ve Üniversitemiz Devlet Konservatuvarından Doç. Dr. Barış TOPTAŞ ve Yrd. Doç. Dr. Ercan BAŞ’a Üniversitemiz tarafından kendileri adına dikilen fidanların sertifikalarını hediye etti.