Konservatuvardan Haberler

Aşık Veysel Türküleri

26.3.2015

Aşık Veysel Türküleri

Konservatuarımız Müzik ve Sahne Sahneleri Bölümü tarafından Rektörlük Konferans Salonu’nda “Aşık Veysel Türküleri” konseri düzenlendi.

Devlet Konservatuarı Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Barış TOPTAŞ ve Ar. Gör. Emirhan GÜLER tarafından organize edilen konsere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kadir KARKIN, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet YILDIZ, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Aşık Veysel’in çeşitli türküleri seslendirildi. Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Koro Anasanat Dalı öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği türkülerde geleneksel Türk Halk Müziği sazlarının yanında Batı Müziği Enstrümantalleri de kullanıldı. 13 Türkünün seslendirildiği konserde Aşık Veysel’in Kara Toprak, Uzun İnce Bir Yoldayım, Güzelliğin On Par’etmez, Anlatamam Derdimi Dertsiz İnsana gibi türküleri seslendirildi.

Konserin sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barış TOPTAŞ ve Ar. Gör. Emirhan GÜLER’e böyle bir konser düzenledikleri için teşekkür etti.